NIEUWS

Co-creatie 2: de verdiepende sessie

Co-creatie 2: de verdiepende sessie

Eén maand na de eerste co-creatiesessie kwamen de jongeren én partners voor de 2e keer samen. Een mooi moment om samen het net op te halen. De teams pitchten hun idee opnieuw, om inzichtelijk te maken welke stappen zij gemaakt hebben. Ook bleek dat het goed gelukt was...

Lees meer
Succesvolle 1e co-creatiesessie

Succesvolle 1e co-creatiesessie

Bij B. Amsterdam heeft 13 februari de eerste co-creatie plaatsgevonden. 10 teams pitchen hun idee aan elkaar en aan de partners. Samen scherpten ze de ideeën aan de hand van de workshop Prototyping van Arne van Oosterom. Benieuwd naar de sfeer? Check dan de foto’s!

Lees meer
Samen met 26 partners zijn we de Food Boost Challenge

Samen met 26 partners zijn we de Food Boost Challenge

Trots zijn we op onze partners die deze Food Boost Challenge mede mogelijk maken. Vanuit de verschillende invalshoeken van de partners vanuit maatschappelijk veld, onderwijs en bedrijfsleven hopen we de jongeren goed bij te kunnen staan om hun idee verder te...

Lees meer
FBC Fase 3: de co-creatiefase

FBC Fase 3: de co-creatiefase

Na de onderzoeksfase (fase 1) en de werving (fase 2) is sinds februari de co-creatiefase gestart. Deze fase bestaat uit twee sessies waarbij jongeren en partners samen de ideeën verder aanscherpen. Donderdag 13 februari vond de eerste co-creatiesessie plaats, volop...

Lees meer
FBC Curaçao in het Antilliaans Dagblad

FBC Curaçao in het Antilliaans Dagblad

Zoals al in eerdere nieuwsbrieven gedeeld, werken studenten, docenten en onderzoekers – van zowel De Haagse Hogeschool als de Universiteit van Curaçao – sinds 2023 aan de ontwikkeling en vertaling van de Food Boost Challenge naar de Curaçaose situatie. Met subsidie...

Lees meer
Met 10 jongerenteams aan de start!

Met 10 jongerenteams aan de start!

Wat zijn we trots op onze 10 teams van jongeren die deelnemen aan de Food Boost Challenge 2025! De teams met in totaal 35 jongeren zijn afkomstig vanuit MBO Westland, De Haagse Hogeschool, Hotelschool The Hague en Inholland. De teams zijn geselecteerd uit alle...

Lees meer
Inschrijving FBC 2025 geopend!

Inschrijving FBC 2025 geopend!

Sinds vandaag is de inschrijving van de Food Boost Challenge 2025 geopend! Jongeren kunnen tot 31 december 23.59u. hun idee indienen via: https://tinyurl.com/yzvydac4 of via de aanmeldknop op www.foodboostchallenge.nl. Ingediende ideeën moeten een oplossing te zijn om...

Lees meer
Team Crusty Club winnaar Food Boost Challenge Limburg!

Team Crusty Club winnaar Food Boost Challenge Limburg!

Het gezondere pizzabroodje van Team Crusty Club is door de vakjury uitgeroepen tot hét beste idee van Food Boost Challenge Limburg om jongeren buitenshuis gezonder te laten eten. Hiermee sleepte het team een geldprijs van €5.000 binnen, dagkaarten voor Pinkpop en...

Lees meer
Finalisten Minor Food Service bekend!

Finalisten Minor Food Service bekend!

Na een spannende afsluiting van de minor Food Service van Zuyd Hogeschool zijn nu ook de finalisten vanuit deze minor bekend: Teams TostiTruck, FresHub en QuickPick gaan door naar de Finale van de Food Boost Challenge Limburg editie! In een periode van 10 weken...

Lees meer
2e co-creatie: Samen aan de slag!

2e co-creatie: Samen aan de slag!

Hoe maak je van een leuk idee een realistisch businessplan, en wat heb je daarvoor nodig? Deze grote vraag knipte Fenna Rutten en Mireille Schreurs van de Rabobank tijdens de tweede co-creatiesessie 13 april j.l. op in behapbare subvragen, waarmee de teams met de...

Lees meer

Partners

JOGG
ISW
Jumbo
vermaat
Combilo

Initiatiefnemers