De tweede editie van de Food Boost Challenge is gestart in Limburg.

Studenten van Zuyd Hogeschool en het Vista College zijn deze maand samen begonnen aan het onderzoek naar (ongezonde) eetgewoontes. Na deze ‘peer action’ onderzoeksfase – net zoals bij de eerste editie van de Food Boost Challenge – kunnen jongeren oplossingen aandragen voor de uitdagingen die uit het onderzoek zijn gekomen. om op deze oplossingen een zakelijk licht te werpen en een realiteitscheck uit te voeren, zullen co-creatie workshops worden georganiseerd tussen de deelnemende teams en alle Food Boost Challenge partners. Deze workshops geven (business) partners de kans om talent, inspiratie en innovatie te spotten! De tweede Food Boost Challenge wordt ook weer afgesloten met een spetterende finale waar de teams hun oplossingen zullen pitchen voor een jury en een publiek van deelnemende partners.

Deze tweede Food Boost Challenge heeft als doel om een duurzaam en gezond dieet te stimuleren onder jongeren. De focus ligt hierbij op hotspots waar zij vaak komen en dus buitenshuis eten kopen of nuttigen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan scholen, sportkantines, festivals en supermarkten. Inmiddels hebben meerdere partners aangegeven mee te doen met deze tweede editie, waaronder Hogeschool Zuyd, Universiteit van Maastricht, Gemeente Heerlen, Regionaal Ondernemerschap LIOF, ALDI, Gemeente Beekdaelen, Voetbalvereniging Fortuna Sittard, GGD Zuid Limburg en DSM.

En meer partners zijn welkom!

Deel jij de ambitie om een gezonde eetomgeving voor jongeren te creëren? Neem dan contact met ons op via info@foodboostchallenge.nl

Partners 2023

Initiatiefnemers