FOOD BOOST CHALLENGE 2021-22

Verleid jij jongeren tot het eten van meer groenten en fruit?

Dat was de insteek van de Food Boost Challenge 2021-22. We vroegen jongeren naar hét idee om groenten en fruit (producten) populair te maken voor jongeren tussen de 12 en 20 jaar. Uit de 25 aanmeldingen werden 10 teams geselecteerd die samen met toonaangevende bedrijven aan de slag mochten om hun idee uit te werken tot realistisch concept. De teams streden daarbij voor de volgende geweldige prijzen:

  • € 5.000,- prijzengeld voor de winnaars
  • € 500,- prijzengeld voor de publiekswinnaars
  • 2 retour vliegticketsmet 4 overnachtingen naar Kentucky (VS) om het idee dat potentieel het best aansluit op de Amerikaanse markt daar deze zomer te presenteren en te valideren, aangeboden door partner AppHarvest
  • nationale media exposure tijdens de finale op 24 mei 2022
  • kans om hun idee te presenteren tijdens Floriade Expo 2022 
  • .. en natuurlijk een heel rijtje mooie bedrijven die de deelnemende studenten na hun studie graag zouden binnen hengelen.

In de voorbereiding op de finale werkten de studenten samen met partnerbedrijven, en kregen ze toegang tot een uitgebreid netwerk met faciliteiten. Ook werden ze klaargestoomd om een geweldige pitch neer te zetten met hun eerste prototype.

 

 

Tijdens het finale event werden de 10 finalisten beoordeeld door een geweldige jury, te weten:

Algemene jury

Ron Simpson

Ron Simpson

The Avocado Show

Gisella Silva

Gisella Silva

Rabobank

Nadie Winde

Nadie Winde

Aldi

Matthijs Jaspers

Matthijs Jaspers

The Happy Activist

Isabelle Spindler

Isabelle Spindler

Dole

Pauline Rosenberg

Pauline Rosenberg

Vermaat

Jury voor Appharvest prijs & Dagvoorzitter

Bianca Oudshoff

Bianca Oudshoff

Appharvest

Lotte Sluiter

Lotte Sluiter

Dagvoorzitter

AND THE WINNER IS...

Team Veggie Smooth! Na een spetterende finale gingen  Yasmin en Alice naar huis met  €5.000,- en twee vliegtickets naar de VS van AppHarvest. Met hun concept van aantrekkelijke én gezonde smoothies met hierin ‘verstopt’ 60% groente en 40% fruit sloot het concept van Veggie Smooth perfect aan bij de doelgroep en missie van de Food Boost Challenge, aldus de jury.

 Naast Team Veggie smooth waren er nog diverse andere winnaars. Zo ging het Team PowerTower er vandoor met de €500,- publieksprijs, van de ruim 1500 stemmen, ontvingen zij er 400 voor hun idee van een stapelbare toren die geplaatst kan worden in bijvoorbeeld de koelkast en inspeelt op impulsief eetgedrag van jongeren. Door deze toren te vullen met gezonde snacks is men eerder en makkelijker geneigd groente en fruit uit deze koelkast te snacken in plaats van uit de snoepkast.

Het Team Seasonal food ging er vandoor met de runner-up publieksprijs, een heerlijk etentje aangeboden door een van onze partners Vermaat. Hun idee om een Groente- en Fruit (kook) challenge te organiseren op scholen is enthousiast opgepakt door diverse partners. Tot slot ontstond er tijdens het jury overleg nog een extra prijs, deze werd gewonnen door Team Good Food Mood App. De jury werd zo enthousiast van het idee van een app die zowel gezonde voeding combineert met het belang van je goed voelen dat ze dit team niet met lege handen naar huis wilde laten gaan. Dit team mocht rekenen op een heerlijke lunch bij de Avocado Show, aangeboden door Ron Simpson.

Partners

Studerende studenten

Aanmeldingen

DOE MET ONS MEE!

Wil je met ons meedoen, of wil je meer informatie en updates ontvangen? Laat je gegevens achter via het contactformulier, mail naar info@foodboostchallenge.nl of volg ons op social media.