Het gezondere pizzabroodje van Team Crusty Club is door de vakjury uitgeroepen tot hét beste idee van Food Boost Challenge Limburg om jongeren buitenshuis gezonder te laten eten. Hiermee sleepte het team een geldprijs van €5.000 binnen, dagkaarten voor Pinkpop en VIP-kaarten voor Roda JC of het dameselftal van Fortuna Sittard. De vakjury prees het winnende team voor de doordachte strategie en onderbouwing, hun enthousiasme, en de smaak, samenstelling en uiterlijk van het gezondere pizzabroodje. Ook achtte de jury dit idee direct opschaalbaar. De app van Team QuickPick won de tweede prijs, de gekleurde groentewraps van Team Food Fit de derde. De publieksprijs ging met ruim 21% van de ruim 1.000 stemmen naar Team PowerBox met de lekkere gezonde oplossing voor sportende jongeren.

Vanaf februari moedigde de Food Boost Challenge Limburg jongeren aan, afkomstig uit het middelbaar onderwijs, MBO, HBO en universiteit, om met creatieve en pragmatische oplossingen te komen om het eetgedrag van jongeren positief te beïnvloeden. Van de 24 deelnemende teams bereikten acht teams de finale. Tijdens de uitwerking van de ideeën werden de jongeren bijgestaan door partners uit bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijk veld. Het uiteindelijke doel is om via deze partners één of meerdere ideeën daadwerkelijk te testen onder de doelgroep.

De Food Boost Challenge is een initiatief van HortiHeroes, De Haagse Hogeschool en Foodvalley NL. De Limburgse editie is ondersteund door 21 partners, waaronder DSM-Firmenich, GGD Zuid Limburg, Maastricht University, Vista College en Zuyd Hogeschool.

De vakjury bestond zes experts uit verschillende vakgebieden, van retail tot business development en van gedragsverandering tot de grootste cateraar van Zuid-Limburg:

  • André van der Elsen, Media Relations Lead NL bij dsm -firmenich
  • Roel Hermans, Gedragswetenschapper (en oprichter) bij LeefstijlLab
  • René Kessen, Business Developer bij LIOF
  • Jorrit van Melick, Directeur Van Melick Groep
  • Mireille Schreurs, Business Development Manager bij Rabobank
  • Erna van der Wal, Head of Corporate Responsibility & Quality Assurance bij ALDI Nederland

Fotocredits: Jonathan Vos

Partners 2022-23

Partners 2021-22

JOGG
ISW
Jumbo
vermaat
Combilo

Initiatiefnemers